Mine yndlings app til billederedigering ..

10 effektive tips til at tabe dig …

Der er findes mange decideret slankekure der ude – og jeg er sikker på at nogen af dem virker (og jeg har stor respekt for dem hvor det lykkes med en bestemt kur) – og med garanti er fine. Jeg er bare personligt ikke selv til f.eks. KUN dextox the – eller KUN LCHF, eller det med at skære fødevare (feks. kulhydrat) 100% fra  … i det hele taget er jeg, når det kommer til en almindelig slankekur (her mener jeg en diæt/kur der ikke er fordi man er på vej på scenen, men fordi man gerne vil smide de overskydende kilo), egentlig mest til “alt med måde”. Jeg tror på at hvis man skal tabe sig er det vigtigt at man laver om på nogle ting, sætter sig nogle mål, og laver nogle regler for hvad der er okay og hvad der er no go.

IMG_1767

Der er nogle helt enkelte ting man kan starte med at justere på når man gerne vil tabe sig – og alene disse “regler” vil højst sandsynligt give dig resultater.

Her er mine 10 bedste råd til dig der ønsker vægttab.

  1. Spis proteinrigt først på dagen – sørg for at få masser af proteiner til første hovedmåltid (morgenmad) og første mellemmåltid, da du på den måde bogstavligt talt får lagt en god bund til resten af dagen. Proteinholdig morgen/formiddags mad vil holde dig mæt i længere tid – end hvis du f.eks. kun indtager kulhydrater. Det kan være kød – æg – fisk – bønner – linser – æggehvider – proteinpulver – visse grønsager.

meat_group_02

  • 2. Bevæg dig. Vælg trapperne, gå/cykel på arbejde, rejs dig op ved skivebordet, gå en aftentur, gå i Føtex – alle de her små ting i hverdagen bliver til en del bevægelse hvis vi opsumere og ligger dem sammen. De er gratis, og til de fleste ting følger der frisk luft og røde kinder med – 2 ting der sætter gang i glædesstimuli i hjernen.

IMG_5016

  • 3. Lær at styrketræne. Når du styrketræner sætter du gang i din forbrænding. Jo mere muskelmasse du har, jo bedre forbrænding. Det skal være TUNGT og du skal være presset når du styrketræner. Ikke noget med at stå med mobilen og holde flere pauser end du tager gentagelser..
  • Lav interval træning som cardio .- høj intensitet, i korte perioder.  Intervaltræning giver dig en forhøjet forbrænding i op til 72 timer efter din træning – dvs. du forbrænder ikke kun kalorier mens du træner, men også i timerne / dagene efter. Interval kan laves på MANGE måder, og hvis du søger på Intervaltræning her på bloggen har jeg tidligere skrevet mine anbefalinger omkring netop intervaltræning.

 

  • tumblr_n1f011GZpg1tticr6o1_5004. Drik rigeligt (med vand). Kroppen har brug for væske og vand sætter gang i kroppens processer, der sætter gang i forbrændingen. Desuden har fungere vi bedst når væskebalancen er i orden.
  • 5. SOV rigeligt. Jeg hører tit folk nævne at de skal sove MINDST 8 eller 10 timer for at kunne tabe sig. Her er jeg ikke helt enig  – for lige som med alt andet er vi forskelligt indrettet og nogle at større søvn behov end andre. Derfor anbefaler jeg altid at man sover rigeligt. Hvordan ved man hvad rigeligt er? TEST dig selv. Når du gaber første gang / mærker den første træthed om aftenen – GÅ I SENG. Uden tv, uden lys, uden lyd på mobilen – sov til du vågner. De fleste (voksne) vil vågne efter 6-9 timer, og hvis det ellers er en alm. hverdag / normal rytme vil det antal timer du sover, være meget god anvisning for hvor mange timers søvn du har brug for.  Jeg har det bedst når jeg får 7 timer.

Helt-uden-sukker_header

  • 6. Undgå de raffineret sukker .- dvs. det hvide kemiske sukker vi kender i krystalform. Sukker stimulere visse receptorer i hjernen der gør at vi vil have mere  – og får lyst til at spise uhensigtsmæssigt. Undgå især sukker om morgen (vær opmærksom på morgenmads produkter som musli, yoghurt, morgenmadsprodukter, boller (også dem producenterne kalder proteinboller)osv. de er ofte proppet med sukker.

IMG_3596

  • 7. Lad være med at drikke dine kalorier. Der er vanvittigt mange kalorier i RIGTIG mange juicer, sodavand, saft, smoothie, – ja alt hvad man kan købe sig til. Lig mærke til sukker og kalorieindholdet i alt hvad du drikker. Ofte når jeg spørger folk hvad de drikker i løbet af en dag, og tæller sammen, indtager de 10-15 % af dagens kalorier igennem drikkevare  .- og det er bestemt UNØDVENDIGT. Drik vand, kaffe (uden sukker og mælk), fun one saft, ZERO sodavand – eller hjemmelavet drikke (hvis du må få frugt på din diæt er grønsags / frugt smoothie en god mættende måde at drikke, men det skal regnes med i dagens indtag)

IMG_3875

  • 8. Book en coach, træner eller find en trænings makker. Der er ingen tvivl om at vi som mennesker har nemmere ved at leve op til andres forventninger, frem for vores egne. Det er nemmere at springe en træning over, eller spise en is hvis det kun er os selv vi står til ansvar overfor. Find en god træner du kan sætte nogle mål med – og blive mål / vejet / set af løbende. Hvis ikke økonomien eller lysten til en træner / coach er der  – så find en trænings /diæt makker, og lov hinanden at skrive hvis i står med chokoladebaren i hånden og kan mærke den er på vej i kurven – send fredags opdateringer til hinanden .- og hiv hinanden med til træning – det er altid nemmere at komme afsted hvis man er to.

 

  • 9. Spis hver 2-4 time. Lad værre med at sulte dig selv. Spise hyppigt, men i mindre mængder. Se din krop som en maskine og maden som din benzin. Hvis ikke man kommer benzin på bilen, kører maskineriet (forbrændingen i kroppen) ikke! Den går ganske enkelt i stå. Bevares hvis du stopper med at spise, dvs. dit kalorieindtag er meget under dit forbrug, vil du tabe dig – men i det sekund du starter med at spise igen (og det er du af gode grunde nød til på et tidspunkt) vil du tage det hele på igen. Væn din krop til hyppige måltider – sunde hyppige måltider.

IMG_5625

  • 10. Spis lean. Spis de rene fødevare. Undgå færdiglavet mad. Lav alt det du orker fra bunden – på den måde kender du indholdet og ved præcis hvad næringsindholdet er. Når du spiser lean, og du får den rigtige makro fordeling (dvs. den rigtige mængde af Kulhydrat, protein og fedt  – til lige præcis din krop) kan du spise ret store mængder og undgå at føle dig sulten. Sult er ikke et must for at tabe dig. Hvis du ikke kender dine optimale makro´er kan de fleste personligetrænere / kostvejledere for rimelig pris, udregne disse for dig. Det er en stor hjælp til dig der ikke gider måle/veje ALT men gerne vil spise optimalt efter dine mål.

Held & lykke .. og husk at hver eneste positive tiltag tæller – hver eneste trappetrin – hver eneste træning – hver eneste gode ting du gør for dig selv og din krop TÆLLER!!

http___signatures.mylivesignature.com_54493_338_36E891FE465656BDDA1458CFED431DEF

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Mine yndlings app til billederedigering ..