HADER ordet "Kur"

2 Nemme hverdags retter

Når vi efter en lang skole / arbejdsdag “mødes” hjemme ved 17 tiden, er der ikke meget tålmodighed og sulten er ofte altoverskyggende fra ungerne. DERFOR skal det oftes gå ret stærkt med aftensmaden hvis vi skal nå at spise inden kl. bliver over 18.

I får lige 2 super nemme hverdags retter her fra – nedenstående er til 5 personer (3 voksne, oliver spiser for alvor som en voksen og 2 børn)

Verdens nemmeste (og hurtigste) børnevenlige pizzaer

img_1603

  • 2 pakker madpandekager (de små med 8 stk)
  • Ost efter ønske – vi bruger cheddar og Mozella
  • Kød efter ønske – på billederne er der brugt 800 gr. øko oksekød 4-7%
  • Frisk spinat
  • Cherrytomater
  • evt. majs, og andet grønt, ananas eller hvad man synes er lækkert på.
  • tomat sauce eller ketchup

Tænd ovnen på 250 grader – gerne med grill

Smør madpandekagerne med enten tomat sauce eller ketchup – og lad evt. ungerne selv smide det fyld på de ønsker.

Ind i ovnen (på bagepapir) 9-12 min til de er sprøde i kanten (lysebrune) – der kan være 3 mini pizzaer på en alm. størrelse rist.

Velbekomm
img_1605

Nem tærte med Kylling og kalkun bacon:

  • 1 eller 2 forlavet tærtedej (findes i alle supermarkeder)
  • ost – vi lavede en blanding af revet skæreost og mozella
  • Kylling – kan købes enten i tern (færdig kogt) eller som filet, der lige skal steges på panden
  • spinat
  • tomat
  • 4 æg
  • campingioner
  • evt. andre grønsager (efter smag)
  • 1 pakke kalkun bacon.
  • salt, peber – og evt. krydderier efter smag

    Rul tærte dejen ud – og fit den i formen (skær overskydende kant af)
    Prik nogle huller i bunden af tærtedejen med en gaffel

    Bland ost, æg, salt, peber, kyllingetern, chanpingioner og krydderier efter smag i en skål. Hæld blandingen over dejen.
    Top med spinat, tomat – og til sidst det forstegte kalkunbacon.

Bages ved 180 grader (varmluft) i ca. 25 -30 min.

Kan serveres med grønsagsstænger (agurk, gulerod, selleri, peberfrugt mv.) eller frisk salat.

img_1667 img_1668

 

BUM – 2 retter på under 30 min. Vi får nærmest hver eneste dag grønsagsstænger – som ungerne nemt kan “hapse”. Hvis jeg blander det sammen til en salat bliver det ikke spist – men hvis det er skåret og lagt i særskilte skåle, spiser de rub og stub. Det er tilmed nemt at indrage ungerne i madlavningen da de nemt kan skære det hele  …

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

HADER ordet "Kur"