10 vanvittige ting der følger med livet som konkurrence atlet!

De rigtige sko – der går lige i måsen!!

IMG_8405

Der var engang hvor jeg synes det med at skulle have specielle sko til bentræning var noget der hørte sig til crossfittere og styrkeløftere – ihvert fald ikke til sådan en som mig –  altså helt ærligt, hvor stor forskel kan der være på en god alm. nike og så en styrketræningssko? Desuden synes jeg udvalget, farve og design, af styrketræningssko var ualmindeligt tarveligt og meget lidt feminint.

Jeg lod mig dog overbevise for et års tid siden – og gik straks igang med at søge efter farverige styrketrænings /løfter sko – nogen der ikke bare ligner skoene fra det lokale bowlingcenter, aka hvid, rød og sort!! og jeg må indrømme at jeg blev ganske overrasket over udvalget trods alt.

Jeg købte disse;  (nogen der sagde store fødder (og ben!!) i den her vinkel??)

IMG_8426

Og JA her lidt over et år senere er jeg NØD til at indrømme at mine tunge løft – mine squat, dødløft, walking lunges, split squat – faktisk alt der kræver et stabilt fodfæste er blevet markant forbedret alene med en ordentlig sko på. De virker TOTAL stive i det ved første øjekast – og det er de sådan set også – men det er jo netop en af de ting der gør dem stabile og gode til tungtræning.

Især i mine squat kan jeg mærke forskel. Foden står fast – og eleveret præcis som den bør. Skoen bliver ikke lige så varm som en alm. træningssko og foden står dermed bedre fast i skoen og kan ånde.  Med spændet hen over foden kan man virkelig få skoen til at sidde helt tæt på foden, hvilket giver følelsen af fast støtte.

Jeg får langt nemmere kontakt med både baglår, balle og forlår i de forskellige øvelser når jeg træner med skoene på … og har nemmere ved at køre tempo kontrolleret.

IMG_8428

SÅ hvis du mangler et julegaveønske, og er vild med at træne tungt eller bare gerne vil optimere din træning – ja så er de faktisk på tilbud lige HER i alverdens farver og mønstre.

Bare lige et lille tip fra mig … jeg kommer snart tilbage med et FULD benprogram … DER VIRKER!!

IMG_8406

 

2 kommentarer

  • Anika

    Hvad er det for en sko (mærke)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Liv

    Fedt indlæg!
    På den hjemmeside du henviser til, står der henholdsvis crossfit og fitness sko. hved du hvad forskellen er? og i så fald, hvilke vil du anbefale? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

10 vanvittige ting der følger med livet som konkurrence atlet!