Nyt job - starter i dag

Min trænings uge …

beach 8

Min trænings uge er egentlig rimelig fastlagt -og dog.

For optimal udbytte af min træning får jeg nye trænings programmer hver 4 uge. Det gør at min krop ikke når at vænne sig til den træning jeg udsætter den for. Hvis vi træner det samme, for længe – dvs. gør det samme ved kroppen hver gang vi træner, ja så stopper kroppen med at reagere på det vi gør (groft sagt). Det kan godt være at jeg nogen måneder træner ben 3 gange om ugen –  men så er det varieret øvelser, eller delt op forkæde, bagkæde og baller.

Der ud over at det rigtig vigtigt at der er en restitutions tid på 48 timer. Dvs. når jeg f.eks. træner bagskulder – ja så går der mindst 48 timer inden jeg træner denne muskel igen.

Jeg træner maks 3 trænings pas – og så en hvile dag. Det kan også være at min krop nogen uger har brug for en hvilke dag efter 2 træningspas (dvs. efter 2 dage) og så er jeg blevet rigtig god til at lytte til den og makke ret. Hvile er i fitness verdenen generelt undervurderet og igennem de sidste 1,5 år har jeg haft rigtig mange kunder, der er kommet til mig grundet manglende resultater  – ganske enkelt på grund af overtræning og manglende hvile.  Det er mens musklerne restituere – dvs. mens de “heler” igen, de gror. Hvis vi hele tiden bare træner oven i den seneste træning, ja så får kroppen ikke den fornødne ro – og så udebliver resultaterne.

En anden regel jeg har, er at min styrketræning maks bør tage 60 min. Der er ingen grund til at bruge flere timer på sin træning. Effektiv træning, nøje struktureret af den korrekte pause imellem sæt – så kan man sagtens holde en rigtig god form med 5 træninger a 60 min om ugen.

Min uge kunne f.eks. se således ud:

Mandag: opvarmning, ben (forside), skulder, interval

Tirsdag: opvarmning, ryg, biceps, triceps,

Onsdag: opvarmning, ben (bagkæde), mave, metcon

Torsdag: hviledag

Fredag: Ryg, bryst, arme

Lørdag: Baller, skulder, interval

Søndag: hviledag

vs14

Lige nu kører jeg stort set ingen Cardio . – andet lidt Hiit / metcon efter mine styrketræninger og det er maks 10 min et par gange om ugen. Jeg sørger for at holde intensiteten oppe mens jeg styrketræner – jeg træner så tungt som muligt og holder fokus på at overholde mine pauser (og komme igang til tiden)

Måske kommer der mere cardio på mit program tættere på konkurrencen i september – måske ikke. En god diæt er drevet af god kost og den rigtige mængde træning. Mine bedste råd er altså –

– Lyt til din krop

– vær effektiv – træn effektivt

– husk hviledagene

– 48 timers reglen

– find glæde i din træning, så det bliver af lyst ikke af tvang.

 

RIGTIG god træning.

vs4

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Nyt job - starter i dag