Gode nødder ...

Hvad er det egentlig jeg stiller op til?

For alle dem der ikke bevæger sig i fitness verdenen kan det være svært at forstå hvad en fitness konkurrence går ud på. Mange spørger mig hvad jeg skal lave på scenen og når jeg siger, smile, vise min krop og lave min poseringer er det som om de tænker “Skal du slet ikke løfte noget tungt, eller lave nogle øvelser”?  Og jeg kan sagtens forstå dem – for når man siger fitness, siger man styrketræning – og ikke nødvendigvis feminine poseringer og stilletter …

MEN lad mig lige gå et skridt tilbage, bare lige for at give alle muligheden for at følge med. I fitness konkurrencer (og nu snakker vi kun for de kvindelige atleter – mændende har deres egne klasser) findes der (I dk) 4 klasser for kvinder. 1. Bikini, 2. Bodyfitness (det der hedder Figure i resten af verden) 3. Physique 4. Atletic

womesbbclasses

(vi har ikke klassen Fitness her hjemme)

Bikini er den klasse jeg stillede op i sidste år. En klasse der drejer sig meget om helheden – symmetri, men også udstråling, femintet, hår, make up osv. Nok den klasse de fleste piger sukker efter at ligne – inkl. mig selv. MEN det er ikke alle der kan få en mini talje – små fine bikini ben – eller en lille strut mås (nu overdriver jeg voldsomt -. og generalisere) og jeg måtte efter sidste års konkurrence indse at jeg muskulært var for stor – og at jeg var for lav i fedtprocent til netop denne klasse. Der er mange meninger om bikini klassen og fordi den stadig er forholdsvis ny her hjemme, er det en RIGTIG svær klasse at blive klog på.

Bikini piger:

1022f

 

Min scene form sidste år: (det er mig i midten)

 

AG3A6407 10647019_10152441822298732_2780487130467320056_n

fb

Da jeg lavede aftale om forløb mod scenen 2015 – med Fisker performance, havde vi mange snakke omkring mine muligheder. Mit ønske var at træne igennem, få mere muskelmasse og presse min fedt% endnu længere ned – og så var der kun en vej – nemlig en klasse op til Bodyfitness.

Bodyfitness er klassen hvor man GROFT sagt kan skære hovedet af – og al bedømmelse hviler på kroppen. Her kigger man symmetri, evnen til at kunne posere sin krop symmetrisk – og naturligvis muskelmasse og streger (antydninger af muskulatur). Det foregår stadig i stilletter – og må stadig gerne være feminint. Bikinien er lidt anderledes end i Bikini klassen – i Bodyfitness skal man nemlig kunne se hele rygmuskulaturen, så her lukkes den med et x i lænden (modsat bikini, der lukkes bag på ryggen)

ryg

Bodyfitness pigerne: 

1022e

Klassen over Bodyfitness hedder Physique, og her er det virkelig hard core ladies der stiller op. Her må man have væsentligt mere muskelmasse og stilletterne er byttet ud med bare tær. De kvinder i den her klasse træner altså modbydeligt tungt til dagligt og stiller med en ultimativ lav fedt%. Poseringerne i denne klasse skiller sig også meget ud fra de 2 klasser nævnt ovenfor – og minder mere om bodybuildernes ..

Physique pigerne; 

1022c

 

For år tilbage havde vi en klasse i Dk der hed kvindelig bodybuliding – den findes ikke mere i dk, men stadig i resten af verden. Her snakker vi rigtige bodybuildere. Jeg ved ikke så meget om hvordan man præcis dømmer dem  – men selvfølgelig er symmetri vigtig.

Her er nogle af de største bodybuilder kvinder: 

1022b

 

Athletic pigerne er muligvis de sejeste (i mine øjne) – de skal nemlig lave BÅDE poseringer hvor de viser deres symmetri OG øvelser. De skal Ro (på romaskine) lave pullups og dips – av av av – alt sammen på tid. Poseringsrundens point bliver så lagt sammen med øvelses runden, og ud fra dette finder man vinderen.

Women Athletic Fitness front

 

Men hvad skal man så når man kommer på den scene?

Man skal først og fremmest kunne vise sig selv frem på bedst tænkelige måde – og alt efter hvilken klasse vi snakker, fremhæve det dommerne kigger efter. Runderne indledes med en pre-vurdering hvor 12 piger (er der mere end 12 har der for inden dette været yderligere en prevurdering) står linet op og laver det vi kalder kvart vendinger (Quarter turns) Front, side, bagside, side .. det giver dommerne mulighed for at se atleterne fra alle vinkler.

Efter denne runde udtages 6 piger til finalen – der individuelt får lov at lave deres T-walk. Det er en optræden hvor atleten har mulighed for at personliggøre – og vise netop det hun synes dommerne bør se. Det er en gang i T form (heraf navnet) med 4 stop undervejs, hvor man kan lave sine poseringer. Der er ca. 45-60 sekunder til at lave denne walk inden næste atlet kommer ind – så I kan nok tænke jer at den skal sidde LIGE I SKABET!

Eftersom jeg skifter klasse i år skal jeg lave andre poseringer end dem jeg lavede sidste år. Det er bestemt en udfordring at skulle sadle om – på den anden side kan jeg bruge min erfaring og min kendskab til min krop (vinkler, muskler osv.) positivt. Jeg øver poseringer til alle mine træninger lige p.t. for de skal bare sidde der første gang. Man har et skud på scenen – alt det man har kæmpet så hårdt for at opnå de sidste mange mange mdr. skal nu kulminere i perfektion (eller i hvert fald 100% af det man har at give)

11705256_715568778548026_897728967226012132_n

Jeg glæder mig som en gal til at stå på den scene igen – uden tvivl – og håber at jeg i år er havnet i den helt rigtige klasse …

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Gode nødder ...