Fitnessmesse Århus

FEDTforbrænding? hvad er en metcon ?

IMG_6806

Jeg elsker at køre mig selv helt død efter en endt styrketræning og er her ret vild med noget der er (relativt) hurtigt overstået – er så hårdt mens det står på at jeg ikke når at tænke – og ikke mindst, er effektivt! Jeg laver stort set altid Hiit træning som opvarming i 10-12 min – og hvis jeg har overskud napper jeg af og til en Metcon efter styrke – og ellers på mine cardio dage.

Men hvad er en Metcon? – Metcon er egentlig bare en form for interval træning, høj intensitet træning, hvor man får pulsen helt op i det røde felt.

IMG_6696

Opbygningen af Metcon er relativ simpel – 40 sekunders hårdt arbejde – 20 sekunders hvile, 3-4 øvelser (hvor man skifter mellem øvelserne)- dvs. 12-16 min.

Det kunne f.eks. se således ud (den lavede jeg i går – heraf billedet hvor jeg er pænt færdig!)

  • Boxjump
  • Kettle swing
  • Wall ball
  • sjip

Altså starter man med at hoppe op på boksen (boxjump) non stop i 40 sekunder (brug evt. en app / timer der har lyd, så du kan høre når tiden starter / slutter) – her efter er der 20 sekunders pause, hvor du gør klar til næste øvelse. Så er der 40 sekunders kettleswing non stop . – 20 sek. hvile og øvelses skift . – således kører du 3 eller 4 runder.

IMG_6807

Øvelserne kan varirers – jeg kan godt lide at have både puls, core og let styrke med når jeg laver metcon – og jo mere jeg variere dem, jo sjovere bliver de. Det er drøn hårdt og meget effektivt for forbrændingen. Efterforbrændingen er også god, og jeg sveder altid i et godt stykke tid bag efter.

Hårdt – men hurtigt og effektivt. Bum.

IMG_6713

Nogle af de øvelser jeg også bruger til metcon er : Burpees, sit ups, roning, boksepude, air squats, jumping lunges, reverse burpees, løb på stedet, walking lunges, squat med mediciner bold, step ups i tempo, – mulighederne er mange og kun fantasien sætter grænser. Prøv det – jeg lover dig det giver sved på panden – og pulsen i galop!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Fitnessmesse Århus