Status på formen - 6 uger ude.

Det underligste jeg nogen sinde har bagt …

Min søde teammate Michelle postede den anden dag noget på insta som jeg ikke har kunne få ud af hovedet. Det er ingen hemmelighed at når man er på diæt, konkurrence diæt, er det ting som brød jeg virkelig savner. Hun havde bagt nogle “klatter” der lignede brød – med grønsager i mener jeg. Jeg bad om opskriften, for hun må spise dem og hun er også på diæt, så jeg tænkte at det skulle prøves.

Det er den underligste ting jeg nogen sinde har bagt – MEN jeg skal love for at jeg blev positivt overrasket – de smager SÅ lækkert!

Jeg prøvede en anden variation end hendes med grønsager – jeg trænger nemlig til sødt brød ala kage, så jeg besluttede at prøve med sukrin gold og kanel …

Her kommer opskriften på min Kanel gold “Brød”: 

 

Kanel Gold klatbrød

1 medium Æg
200 g Æggehvide
20 g sukrin gold (ca 2 skefulde)
10 g kanel, stødt
40 g hUSK, Psyllium-frøskaller

– THAT´S IT!!!

Æggehvider, æg og HUSK piskes sammen – tilsæt den ene spiseske sukrin og lidt kanel. Lad det stå i 2-4 min så dejen “sætter”sig.

Klat massen ud i 4 (eller mindre) portioner på en bageplade med bagepapir.

klat5Drys sukrin og kanel ud over

klat4

 

Bages i forvarmet ovn ved 180 grader i 20 min (til de er let gyldne)

klat3

klat2

De bliver dejligt vamset – smager lidt af kanel the boller og man har bestemt følelsen af at spise brød – nam nam nam siger jeg bare!

klat

Næringsindhold – 4 stk.

Pr. 100 g Pr. stk (81 g) I alt
Energi 88 kcal 71 kcal 284 kcal
Protein 9,2 g 7,4 g 30 g
Kulhydrat 9,1 g 7,4 g 30 g
Fedt 2 g 1,6 g 6,4 g

Beregnet på baggrund af opskriftens rå vægt på 325 g (angiv tilberedt vægt).

Desuden er HUSK jo fantastisk til at holde gang i maven – og man må sige at sådan en portion i den grad er både diæt og protein venlig! Bum bum – jeg skal eksperimentere med de her klatter – og helt klart prøve dem med revet grønsager i også!!

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Status på formen - 6 uger ude.