Sunde morgen boller – uden sukker og hvedemel
Her hjemme elsker vi nybagte morgenboller – og der findes da heller ikke noget så lækkert som en lun bolle med koldt smør. I hverdagene er tiden ikke den vi har mest af om morgen, men når det er weekend er der ikke noget bedre.
I går var ingen undtagelse. Ud over at der både dufter af ny-bag og at hjemmebagt bare smager bedre – ja så elsker jeg hjemmebag fordi man ved 100% hvad de indeholder. Når ungerne ikke er hjemme bliver det den helt sunde udgave:
900 ml vand
40 gr. gær
2 dl. havregryn
2 spsk. skyr eller A38
salt
2 spsk. sukrin
1 dl. blandet kerner
2 spsk. HUSK (til bagning)
supplere op med valgfri mel (jeg brugte havremel i dem på billedet) indtil dejen er sammenhængende, men stadig lidt fugtig.
Stilles i køleskabet natten over (min. 6 timer)
Næste morgen, klattes de ud på en bageplade, pensles med æg, vand eller mælk og bages i ovnen i 25-30 min ved 180 grader.
vupti – Nybagte boller uden sukker og med masser af mæthedsfornemmelse – på den sunde måde.
Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu