Banan protein brød – uden sukker
Jeg havde 4 MEGET modne bananer liggende i køkkenet i går eftermiddags, og HADER seriøst at smide mad ud. Så jeg brugte 10 min på at bakse et lille banan protein brød sammen, uden sukker – perfekt til snack, aften snack, pre eller post workout – eller til ungerne når der er eftermiddags sultne.
Det endte med at smage forrygende. I skal ikke snydes for opskriften – here we go:
- 3-4 modne bananer (modne fordi så er de nemmere at smatte ud)
- 2 æg
- 2-3 scoop protein pulver (kan undlades hvis man ikke ønsker protein i)
- 1 dl. havregryn
- 1 dl. grov mel (kan erstattes med 1 dl. ekstra havregryn)
- 1 dl. mandelmel eller hvedemel (man kan bruge havd man lige har)
- 2 spsk HUSK til bagning
- 1 tsk. bagepulver
- lidt salt
- 2 spsk. sukrin eller andet form for sukker erstatning
- 50 gr. mørk chokolade (77% min.) – her kan med fordel bruges Easis sukkerfri chokolade – hakkes i ønsket stykker.
- lidt vanilie pulver (eller frisk vanilie)
- evt. lidt vand eller mælk – dejen skal være sammenhængende med skal kunne “flyde” ned i formen.
Det hele blandes godt sammen – og hældes i ønsket form. (jeg brugte brødform med bagepapir i, men muffinsforme eller lig. kan bruges)
Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min. Hold øje de sidste min. – når den er gylden på toppen er den perfekt.
Jeg spiste lige et par skiver til eftermiddag, mens det var lunt – med Easis sukkerfri syltetøj – nøj det smagte SKØNT!!
Prøvede lige denne opskrift i dag – og børnene hjalp til – den var jo super lækker. Tak for den.
Skal også lige bruge den som lidt energi inden en af mine lange løbeture i morgen. 🙂